Een jong bedrijf uit Deidesheim!
Christian Krack maakt nog maar sinds 2015 mousserende wijnen. En wat voor een mousserende wijnen! Wat ons betreft is Krack nu al (één van) de allerbeste producenten van Duitsland. We hadden deze bubbels al langer in het vizier, maar de Duitsers lusten het ook, waardoor de voorraad te klein was voor export. Tot eind Februari van dit jaar. Tijdens onze proeverij bij de bevriende Michael Andres - ook in Deidesheim - werden we verrast door een bezoek van Christian. Overweldigd waren wij door de elegantie van zijn mousserende wijnen - en door het bericht dat er ‘iets’ beschikbaar is voor Nederland.
Stijl en werkwijze
Krack werkt met biologische druiven zonder gecertificeerd te zijn. De zwaveltoevoeging is nihil of zéér gering en de opvoeding is op 500 liter vaten en de traditionele ‘Stück’-vaten van 1200 liter. De rijping “sur lattes” is tussen de twee en drie jaar (net als veel champagne). De lage dosage zorgt ervoor dat de wijnen voor ons puurheid tonen en een fijn karakter hebben. Daarbij zijn de alcoholpercentages laag en hebben de wijnen iets natuurlijks wat soms doet denken aan de beste Belgische ‘zuur-bieren’.