LAU Grauburgunder 1.0L 2023
Biodynamische wijn van pinot gris druiven met 5 dagen schilcontact. Zacht koperkleurig. Sappig in smaak, framboos en met goede 'grip'. Vriendelijk maar niet te makkelijk. De korte houtrijping geeft een aangenaam zachte afdronk. Lees meer
Hannes Bergdoll heeft zijn biodynamische wijnbedrijf bij Landau. LAU staat voor kalm, voor rustig aan en misschien ook wel voor Landau. Hoe dan ook dit is een zéér natuurlijk gemaakte grauburgunder 'orange' of zoals de Italianen zeggen: 'ramato'.
Gemaakt door 50% van de druiven direct te persen en de andere helft van de grauburgunder 10 dagen te macereren in 500 liter vaten. Zacht koperkleurig, grijzig en beetje dakpannen rood. Sappig in smaak, lichtjes zuivelachtig en met goede 'grip'. Vriendelijk maar niet te makkelijk. Genoeg fijne bitters voor structuur. Echt LAU; kalme - niet om aandacht schreeuwende - biodynamische literfles wijn.