Roter Veltliner The Orange 2019
Een kleurrijke, pikante en “thee-achtige” wijn (een theetoon). Ondanks het lage alcoholpercentage van 12% heeft de wijn een volle smaak. Lees meer
Deze wijn is spontaan en open vergist met natuurlijke gist. Het oxydatie proces werd bevorderd tijdens de gisting. Dit resulteerde in de unieke en bijzondere kleur van de wijn. Na ongeveer 3 weken contact met de gist werd de wijn geperst en rijpte hij 18 maanden in een klein eikenhouten vat. Daarna werd de wijn ongefilterd gebotteld.
Zoals de naam al doet vermoeden: een kleurrijke, pikante en “thee-achtige” wijn (een theetoon). Ondanks het lage alcoholpercentage van 12% heeft de wijn een volle smaak. Deze fles kan het beste niet te koud gedronken worden, de optimale drinktemperatuur ligt rond de 15°C.
Wijnhuis: | Eschernhof Holzer |
Wijnmaker: | Arnold Holzer |
Jaargang: | 2019 |
Druif: | Roter Veltliner |
Percentage: | 12,5% |
Wijngaard | Biologisch |
Vinificatie: | destemmed and squashed | Stems: 0 % | open fermentation vat | 14 day(s) | temperature control: yes | 19 - 20 °C. Manual punch down | 3 x day | Duration: 14 days |
Filtering: | Nee |
Sulfiet: | < 15 Mg/L |
Bodem: | Löss, leem, zanderige bodem |
Locatie: | Grossriedenthal / Niederösterreich / Austria |